Detectiemethoden Apeldoorn

Als lekdetectiespecialist gebruiken we de meest moderne detectiemethoden. Een lek opsporen met het blote oog is namelijk niet meer van deze tijd. De plek waar een vochtplek zichtbaar is, geeft vaak geen goede indicatie van de locatie van het lek. Daarom is lekdetectie een verstandige optie.

Bij lekdetectie worden moderne detectiemethoden gebruikt, die heel precies de plaats van het lek kunnen traceren. In de regio Apeldoorn kun je hiervoor terecht bij Moorman Totaal Techniek Lekdetectie. Onze ervaren specialisten zijn je met plezier van dienst.

Detectiemethoden toepassen in Apeldoorn

Onze vakmannen bekijken per situatie welke detectiemethode de grootste kans op succes biedt. Soms combineren we verschillende detectiemethoden, zodat we de plek van de lekkage op verschillende manieren kunnen achterhalen. Door verschillende metingen uit te voeren elimineren we de kans op een onnauwkeurig resultaat.

Ben je benieuwd welke detectiemethoden wij zoal gebruiken? We geven je twee voorbeelden van detectiemethoden die we veel toepassen.

1. Ultrasoon detectie

We plaatsen een zendertje in je woning, bijvoorbeeld in de vensterbank. Vervolgens gaan we buiten met een zenderontvanger luisteren. Een lek maakt namelijk geluid. Dit is voor een mens niet te horen, maar met behulp van de ontvanger is dat wel mogelijk.

Wanneer we ergens een opvallend sterk geluid waarnemen, is dat hoogstwaarschijnlijk de locatie van het lek. Ook voor bedrijven kan ultrasone lekdetectie worden ingezet. Wanneer er vermoedelijk een lekkage in een perslucht installatie zit, kunnen we een persluchtdetectiemeting uitvoeren. Ultrasoon detectie is dan een van de middelen die we regelmatig inzetten.

2. Infrarood thermografie

Ook op basis van temperatuurverschillen kunnen we een lekkage traceren. Hiervoor zetten we een infrarood camera in, die bijvoorbeeld in een leiding opnamen maakt. Waar de temperatuur afwijkt, is de lekkage vermoedelijk te vinden.

Lekdetectie met behulp van de modernste detectiemethoden

Wilt u een lekkage laten opsporen in Apeldoorn of omgeving? Wij hanteren de nieuwste technieken en de meest moderne detectiemethoden. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 085 - 106 11 54.